Tonvanoorschot.nl
Home » Boeken

 

“Op dood Spoor”

Wanneer er na een anoniem telefoontje twee doden in een kraakpand worden aangetroffen, tast rechercheur Hendrix in eerste instantie in het duister. Echter zodra duidelijk wordt dat een van de slachtoffers de bekende activist en voorman van demonstratief Nederland Hans van der Togt is, wijst alles in de richting van het geldverslindende prestigieuze hsl project. Het bewuste pand, ooit een van de mooiste herenhuizen aan de Bredase Singel, is al sinds enige tijd gekraakt door een aantal milieuactivisten die tegen de aanleg van de omstreden hsl spoorlijn demonstreren. Doordringen tot de kern van dit prestige project is echter nog niet zo eenvoudig. Projecten waar de overheid bij betrokken is liggen nu eenmaal gevoelig. Zeker bij een project als de hsl, waar machines een spoor van vernieling achter laten in prachtig natuurgebieden zoals de Galderse Meren. Hendrix, die al vrij snel de rijksrecherche op zijn dak krijgt, verbaast zich erover dat hij na een kort gesprek carte blanche krijgt om het onderzoek voort te zetten. Als jonge rechercheur had hij een aantal jaren in Amsterdam gewerkt en wist hoe hij met dergelijke situaties om moest gaan. Maar Hendrix is niet de enige die in de bubbels van de vijver blijkt te vissen, waarin dubieuze declaraties en aankopen een cruciale rol spelen.
Wanneer Hendrix erachter komt dat er tussen een aantal instantie een link bestaat met de maffia, gaan bij hem alle alarmbellen rinkelen. Wat volgt is een verstrengeling in het wespennest waar aaneenschakelingen plaatsvinden van intriges en bedrog, die uiteindelijk uitmonden in een angstaanjagend plot dat niemand ziet aankomen.

 

Auteur: Ton van Oorschot

 

 

 

 

 

"Alice In The Sky With Diamonds" is mijn eerste musical.

Het verhaal is een mix van "Alice In Wonderland", en de legendarische LP van The Beatles, "Sgt. Peppers".

Een van de nummers van die Lp "Lucy In The Sky With Diamonds", is een verwijzing naar de letters LSD, waar volgens de kenners de schrijver van het lied, John Lennon in die tijd veelvuldig gebruik van maakte. De mix tussen het zoetzachte "Alice In Wonderland "en de drug LSD, maakt dat het verhaal, dat door een verteller voor een groot gedeelte zal worden voorgelezen, een stuk boeiender wordt. Het benadrukt als het ware wat meer de tijd waarin we nu leven, en dat was ook precies mijn bedoeling. 

 

 

"Het Epstein Mysterie", 

‘Het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis’

 

‘Het Epstein Mysterie’ is een thriller waarin de ‘Summer of Love’ en de plotselinge dood van de manager van The Beatles Brian Epstein een cruciale rol spelen. Eigenlijk kun je stellen dat The Beatles na het overlijden van Epstein vogelvrij waren. Epstein was diegene die alles regelde, na zijn dood ging ieder zijn eigen gang. Vooral het leiderschap, voor die tijd onberispelijk in handen van John, werd steeds vaker getest en overbluft door Paul McCartney. Lennon zag dit als verraad en verwijdering waardoor afgunst en jaloezie steeds grotere vormen aannamen. Een weg terug leek niet meer mogelijk, The Beatles waren de ondergang van hun eigen succes. De beste band ter wereld bestond uit individuen die afzonderlijk van elkaar op een voetstuk stonden en nog slechts bij hoge uitzondering de koppen bij elkaar staken.

Het idee om dit boek te schrijven is niet zo maar uit de lucht komen vallen.

In 1999 maakte ik samen met drie vrienden de reis der reizen, namelijk: "The Magical Mystery Tour", in Liverpool.

Op het moment dat ik voor de poort van Strawberry Fields uit de bus stapte, ontstond intuïtief de inspiratie tot het schrijven van dit boek. Het was een gevoel dat zich bijzonder moeilijk liet omschrijven. Zelfs nu ruim acht jaar later heb ik daar nog moeite mee. Verschillende kanttekeningen met meerdere gevoelens die een erg dominante en daardoor belangrijke rol spelen in de vele vragen die ik mij hierover al decennia afvroeg werden me hier duidelijk.

Die miezerige donderdagochtend, 26 augustus 1999 visualiseerde ik alles in een flits.

Het was alsof ik de jonge Lennon over die smeedijzeren rode poort, geflankeerd door twee statige pilaren, zag klauteren. Op deze gedenkwaardige plek voelde ik de bezieling van dat lied, geïnspireerd door deze idyllische omgeving met zijn mysterieus verleden. Hier was geschiedenis geschreven, hier was de flowerpower ontstaan, hier was de droom van de jonge Lennon geboren en jaren later uitgekomen.

Een boek waarin spanning en bezieling van dat intrigerende lied de lezer meeneemt naar het Liverpool van de jaren zestig.   

 

‘Let me take you down, cause I’m going to Strawberry Fields’. 

 

"Het Epstein Mysterie" 

ISBN: 9789059742048

 

 

“De Schuldbekentenis”.

Wanneer eind 2008 de kredietcrisis in alle hevigheid losbarst, en minister van economische zaken Bos zich genoodzaakt ziet om verschillende banken met kapitaalinjecties te ondersteunen, is adjunct-directeur Tom van Gemert, van de particuliere vermogensbank “Van Schoonhoven”, verbaasd over de wijze waarop dit gebeurt. Jaren geleden had hij als “adviseur voor de economische raad ”al op de gevaren van de zogenaamde Amerikaanse woekerpolissen gewezen. Maar de bestuurders van ’s lands grootste banken deden net of hun neus bloedde en nu kan de Nederlandse belastingbetaler daar voor opdraaien. Ook de Van Schoonhovenbank, ontkomt niet aan de malaise van de kredietcrisis, al heeft dit weinig van doen met woekerpolissen.

“De Schuldbekentenis”, is een gepassioneerde hedendaagse thriller, waarin liefde, geld, hebzucht en, niet te vergeten, diverse intrigerende machtsspelletjes ervoor zorgen dat de spanning tot en met de laatste bladzijde is gewaarborgd.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb