FotoOpDoodSpoor2-1.jpg
Op Dood Spoor
Het boek is te koop bij alle boekhandels in Nederland of Bol.Com onder het ISBN-nummer 97894-6328-182-9. Natuurlijk kan het ook met vermelding van dit zelfde nummer worden besteld bij mijn uitgeverij Boekenbent.
De prijs van het boek is 19,95 euro. 

 

 

 

 

"De Schuldbekentenis"

Als gevolg van grootschalige witwaspraktijken wordt adjunct-directeur Tom van Gemert van de particuliere Van Schoonhovenbank met een gouden handdruk de laan uit gestuurd. Hij heeft directeur Posthuma van een aantal frauduleuze transacties beticht, hoewel hij dit niet kan verifiëren met concrete bewijzen. De zaak krijgt echter een onverwachte wending wanneer er in de directe nabijheid van Van Gemert een liquidatie plaats vind en hij ervan overtuigd is dat hij het beoogde slachtoffer was.  In paniek vlucht hij naar Engeland, maar zodra hem te horen komt dat zijn vriendin ternauwernood aan een moordaanslag is ontkomen, besluit hij halsoverkop terug te keren naar Nederland. Eenmaal terug in Nederland besluit hij om de confrontatie met de onbekende vijand niet langer uit de weg te gaan. Wat volgt is een kat en muisspel dat uiteindelijk escaleert in een confrontatie met een vijand die dichter bij hem blijkt te staan dan hij zich had voorgesteld.

De Schuldbekentenis is een gepassioneerde, hedendaagse thriller waarin geld, macht, verleiding en doodslag, een cruciale rol spelen.                                

                                     

Bij de boekhandel te bestellen :

ISBN-nummer: 978-90-8570-618-2       

Het is tevens via het gastenboek van deze website te bestellen, of via het volgende emailadres. koton@kpnmail.nl

 

Of bij Uitgeverij Boekenbent

ISBN 978-90-8570-618-2

                                                                      

 

Boek Recensie van Rien Broere

Ton van Oorschot, De schuldbekentenis

Uitgeverij Boekenbent,  2010

291 pagina´s

ISBN 978-90-8570-618-2

 

In De schuldbekentenis draait het om Tom van Gemert, de man die met de dagelijkse leiding van de Van Schoonhovenbank is belast. Hoewel het, vooral door zijn toedoen, met de bank beter gaat dan ooit, wordt hij ontslagen omdat hij valselijk van frauduleuze activiteiten is beschuldigd. Hij vertrekt met een achttien karaats gouden handdruk, dat wel. Ondertussen is duidelijk geworden dat het er weinig scrupuleus aan toe gaat in de hoogste regionen van de bank. Er is sprake van fraude, woekerpolissen, witwaspraktijken, valsheid in geschrifte en daarbovenop ook nog eens aanranding en verkrachting. Door Tom te ontslaan, hopen de oud-directeur Posthuma en zijn opvolger zoon Kees Jan hun straatje schoon te vegen. Tom is echter niet van plan zich zomaar te laten afdanken en de rol van zondebok op zich te nemen. Met het ontvangen geld koopt hij aandelen, om zo een blok tegen de directie te kunnen vormen. Met de hulp van zijn vroegere secretaresse Asméé (Tom en zij zijn al tijden heimelijk verliefd, zonder zich daarover direct te hebben uitgesproken) zet hij zijn aanval in. Op zijn allerlaatste werkdag is Tom in het kantoor van de bank getuige van een de zoektocht van een paar mannen naar de belastende documenten die hij heeft verzameld. Op de vlucht naar buiten belandt hij in de toiletten, waar hij zich schuilhoudt. In het hokje naast hem wordt iemand doodgeschoten. De kogel treft de directeur Kees Jan Posthuma, maar Tom is ervan overtuigd dat die voor hem was bedoeld. Tom vlucht naar Engeland, maar op de boot maakt hij kennis met een aantal mannen en vrouwen, en een van die dames had, heel toevallig, een relatie met de oude Posthuma. Bij zoveel toeval is het dan ook niet verwonderlijk dat hij ook op het schip in de gaten wordt gehouden en belaagd door louche types.  

Ton van Oorschot bouwt de spanning op door het verhaal dat door Tom wordt verteld  af en toe af te wisselen met scènes waarin de tegenpartij aan het woord is. Geleidelijk raken alle personages verstrikt in een web van intriges, waar menigeen zich met bloederig geweld een weg uit probeert te vechten. Het einde van het boek doet denken aan de gimmick van die Russische poppetjes, waarbij er uit elk exemplaar weer een volgend tevoorschijn blijkt te komen.

Van Oorschots weet een spannend verhaal te vertellen. Zoals dat hoort bij een thriller ben je benieuwd naar de afloop, en is het mooi als je als lezer ten slotte verrast achterblijft. Mocht u met het werk van onze plaatsgenoot kennis willen maken, dan kunt u het boek o.a. aanschaffen bij Het Verboden Rijk en Bruna.

Rien Broere